Специалист предупреди, че има опасност от вирусен коктейл. Има риск ковид,

...
Специалист предупреди, че има опасност от вирусен коктейл. Има риск ковид,
Коментари Харесай

Специалист предупреди, че има риск от вирусен коктейл

Специалист предизвести, че има заплаха от вирусен коктейл. Има риск коронавирус, грип и респиранторен вирус да се съберат в едно. Живеем хилядолетия с тези вируси, само че сме оживели. Има нараснала заболеваемост на грип измежду дребните деца.

Това съобщи вирусологът проф. Радостина Александрова пред NOVA NEWS.

„ Когато се върнахме към естествения метод на живот след пандемията от ковид, грипът се върна. По-рано стартира тази типична интензивност на грипа през есенно-зимния сезон. Децата още в първите години се срещат с тези болестотворни сътрудници ”, изясни тя.

За лекуването проф. Александрова изясни, че антибиотиците работят при бактериална зараза, при вируси няма резултат. „ Важно е родителите да не изпадат в суматоха, да опитат да намалят температурата. Място за непотребна драма няма ”, категорича е тя.

Между 40-60% е въздействието на грипната ваксина, сподели проф. Александрова.

„ Колкото повече време имаме за себе си, за околните си, за деяние навън, измежду природата това би повишило имунната ни система. Като деца играехме по през целия ден на открито, в този момент се чудим по какъв начин да отлепим децата от телефоните. Назад към нормалността ”, прикани проф. Радостина Александрова.

От болничното заведение в Шумен доктор Елеонора Петрова изясни, че грипът стартира с висока температура - към 39-40 градуса и кашлица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР